Deze post maakt deel uit van een serie met uitleg over scrapbooken met de PC Tablet.  Teruglezen kan hier: Deel 1 en deel 2 .

Foto’s zijn de ruggengraat van je Project Life- of pocket album. Als de foto’s zijn gemaakt of gedownload, geselecteerd, bewerkt en geprint in je album zitten heb je de wedstrijd al half gewonnen.

Voor mijn album gebruik ik een pc tablet met twee micro SD cards:  hierop verzamel, sorteer en bewerk ik de foto’s. 

In mijn digitale camera zit standaard het SD kaartje voor de foto’s (duh). Maar ook de foto’s van Whatsapp mail ik door- of download ik via de Cloud- naar deze SD kaart. Foto’s via vrienden/familie of van internet (schoolsite, Facebook of onze sportverenigingen) kan ik ook downloaden naar het kaartje.  Als ik iets wil scannen of foto’s met een Appje wil bewerken kan dat via de Surface. Oftewel, ik heb alles op één plek en kan het gebruiken waar- en op elk moment dat het mij uitkomt.

Het is soms switchen tussen camera en pc tablet, maar dat is niet zo erg als je na het werken op de tablet het kaartje maar direct terug doet in je fotocamera. Op het moment dat ik heel erg veel foto’s heb gemaakt, probeer ik alvast te schiften welke weg kunnen (vaag of belichting niet goed) en ik probeer niet al te veel foto’s te bewaren van één onderwerp.  Op het SD kaartje is een aparte map aangemaakt met daarin de foto’s die ik wil scrappen. Die foto’s sla ik op met het weeknummer en datum waarop de foto is genomen in de bestandsnaam.  De foto’s worden vandaag dus bijvoorbeeld opgeslagen als WK36_020915_00, WK36_020915_01 etc.  Daarna bewerk ze eventueel in een app of bewerkingsprogramma op de tablet.

Aan het eind van de week verplaats ik alle foto’s van het foto-SD kaartje naar een externe harde schijf, behalve de foto’s die ik wil printen via de Selphy. Het is misschien een open deur maar toch handig om te vermelden: maak altijd eerst een back-up van de SD fotokaart op een externe harde schijf zodat je de originele foto’s niet kwijtraakt. 

Daarna print ik de foto’s.  Als de foto’s op de juiste plaats in de hoesjes zitten kan ik bezig met het vervolg: de journaling cards afronden en embellishments toevoegen.

In mijn volgende blogpost leg ik uit hoe het bewerken van de journaling cards  in z’n werk gaat en laat ik een process video zien van een wekelijkse lay out.


Disclaimer: gebruik s.v.p. een teksten, video’s of foto’s van deze website om te publiceren op het internet, zonder mij daarover vooraf te informeren. Dankjewel! Please do not publish text, video’s, pictures or artwork from this website elsewhere on the internet without letting me know. Thank you!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *