Deze post maakt deel uit van een serie met uitleg over scrapbooken met de PC Tablet.   Deel 1, deel 2  en deel 3 vindt je hier.

Om het bijhouden van mijn pocket page album snel en simpel te houden, scrap ik met m’n tablet van Microsoft, waar Word en bestandsbeheer op zit. Deze tablet heet een Surface. De tekstkaartjes maak ik als ik ‘s avonds even tijd heb, of op een vrij moment overdag. Voor het typen gebruik ik de basisdocumenten die je hier kunt downloaden. Hieronder leg ik je het proces stap voor stap met foto’s uit.Hieronder leg ik je het proces stap voor stap met foto’s uit.

Kies de insteekhoezen, journaling cards en het weekkaartje uit die je wilt gaan gebruiken voor de lay-out.

 

WP_20150817_004

 

Neem je PC tablet en print alvast een leeg basisdocument met lege vakken in het juiste formaat; dit printje heb je straks nodig om de journaling kaartjes op te plakken voor het afdrukken.

7,5 X 10_Verticaal

 

Stel je beeldscherm instellingen zo in, dat het digitale kaartje wat je op je beeldscherm hebt staan, op hetzelfde formaat als het papieren kaartje is.  Je klikt op ‘view’, daarna op ‘zoom’ en in het veld ‘percent’ typ je de juiste verhouding. Dit is waarschijnlijk rond de 150%. Je kunt het checken door een papieren tekstkaartje van 7,5 x 10 cm vóór het scherm te houden en te kijken of het de juiste maat heeft, als de randen precies om het kaartje vallen.

inzoomen_1

 

inzoomen

 

check formaat

Typ of bewerk de tekst in het Word document

tekst op kaart

 

Zet daarna de kleur van de kaders op ‘no outline’ zodat de randen van het digitale document niet worden afgedrukt bij het printen op de kaartjes.

 

Kaders 1

 

Kaders 2

 

Houd de journaling card voor de tekst op het scherm van je tablet en je ziet dat het doorschijnt, net als bij een lichtbak. Schuif zodanig in het digitale document met je getypte tekst, dat alle tekst goed op je kaartje past.

 

check formaat

 

Plak nu de papieren journaling card vast op het afdrukvel met fototape of schilderstape (dit kun je straks zonder schade voorzichtig van het kaartje lostrekken na het printen). Leg het vel met de kaartjes erop ondersteboven in de papierla van de printer en druk af;

 

printen

 

Kaartjes loshalen en op de juiste plek in de insteekhoezen doen; klaar!

De ultieme test van het scrappen met de PC tablet was onze skivakantie afgelopen voorjaar. Alles dat ik nodig had om de week te scrappen (behalve de embellishments) nam ik mee. Mijn fotocamera. Twee geheugenkaartjes. De Surface. De insteekhoezen met de journaling cards die ik voor onze trip had uitgekozen. ’s Avonds typte ik de verhalen en om de dag zocht ik de foto’s en memorabillia uit. Zaterdag kwamen we thuis, zondag kon ik printen en kort daarna zat de vakantie gedocumenteerd en al in m’n album.

 

IMG_0358

 

Hoe maak jij je album? Schrijf jij je kaartjes met de hand of print je je teksten, of wissel je af ? Veel succes en heb je vragen; laat gerust een reactie achter.

 

Disclaimer: gebruik  s.v.p. geen teksten, video’s of foto’s van deze website om te publiceren op het internet, zonder mij daarover vooraf te informeren. Dankjewel! Please do not publish text, video’s, pictures or artwork from this website elsewhere on the internet without letting me know. Thank you!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *