WP_20150510_001b

 

Afgelopen jaar was een jaar vol veranderingen en mijlpalen. Als ik zo het album terugblader, waarin een groot gedeelte van de foto’s en verhalen gaan over onze kids, valt me op dat ze nu echt ouder worden. De foto’s in ons Project Life Album van een paar jaar geleden werden voornamelijk door mij zelf gemaakt. En de gebeurtenissen waar ik over schreef, daar was ik (als moeder van jonge kinderen) vaker wel- dan niet- bij aanwezig. 

Tegenwoordig heb ik een stel tieners en die gaan steeds meer hun eigen weg. Heel veel selfies en foto’s van dagelijkse dingen en uitstapjes die in ons 2015 album zitten, zijn afkomstig van hun eigen mobieltje. De kids weten dat ik een familie-logboek maak en ze delen gelukkig veel foto’s via whatsapp of e-mail, maar ik zie het aantal foto’s per week verminderen. Steeds vaker zie ik foto’s van momenten voorbijkomen, waarvan ik eerst niet eens wist dat ze er waren. En dat moet ook, want de kids zullen op den duur natuurlijk meer vrijheid en privacy willen. Naarmate ze ouder worden zullen ze misschien ook minder interesse in het album krijgen en dat respecteer ik van harte. De dingen vallen daarmee op hun plaats, omdat ik na vijf jaar een wekelijkse lay-out maken, zelf nogal ‘moe-van-het-wekelijks-moeten-vastleggen’ begin te worden.

Praktisch gezien, wordt het tijd voor een kleiner 6 x 8 inch album voor het komende jaar. En daarin ga ik scrappen als ik zin heb of als er een leuke gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Of als ik zin heb om met verfjes, stempels of spray-paint aan te rommelen. Misschien wordt het een album met elke dag een foto en tekst, of… gewoon een paar weken juist helemaal niets. Er blijven vast nog genoeg verhalen om over te vertellen. M’n album van 2016 wordt een jaaralbum dat zich richt op gebeurtenissen in plaats van wekelijkse updates. 

Omdat het wel een ‘dik’ album moet zijn om alle insteekhoezen van een jaar te kunnen huisvesten, heb ik een album met een bredere rug gemaakt van een oude Hema foto-ordner. Op de foto hieronder zie je de originele ordner naast het kleine album staan. De buitenkant is van linnen, zodat de randen netjes konden worden weggewerkt nadat ik van alle zijden 4 cm. had afgehaald.

 

WP_20150510_004b

Het formaat is prima, maar qua hoeveelheid is het even kijken of alle zestig insteekhoezen er in gaan passen. Het nieuwe album is 7 cm. breed, dat is net zo breed als mijn huidige PL album dus dat zal wel lukken. Tot nu toe heb ik geen leuke journaling cards of core kits voor het nieuwe jaar kunnen vinden. Mocht er op korte termijn geen nieuwe papierlijn uitkomen die ik echt leuk vind ga ik waarschijnlijk verder met de kaartjes die ik al heb, of ik ga zelf kaarten maken. Een paar maanden geleden heb ik Photoshop aangeschaft met een cursus erbij. Een mooie stok achter de deur om daar eens in te gaan duiken, zodat ik m’n eigen journaling cards kan gaan ontwerpen.

Ik kijk er nu al naar uit. Voor elke deur die dichtgaat, gaan er weer nieuwe open. Heb jij al ideeën voor volgend jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *