Dit zijn de foundation pages voor mijn December Daily album 2015. Het is de bedoeling dat deze pagina’s het straks gemakkelijker maken om m’n album bij te houden en een beetje op tijd af te krijgen, maar niks ligt vast zodat ik nog kan schuiven met de lay out op dagen dat ik meer tijd heb. Dit jaar heb ik een los album met 6 x 8 insteekhoezen van Kaiser Kraft, samen met papier, stickers en embellishments uit de serie ‘Evergreen’ van Basic Grey en een heleboel andere spullen die ik nog had van voorgaande jaren.

IMG_0896

De intropage. In deze insteekhoes zit een quote uit het Flow-schriftje dat ik vorig jaar met kerst van Mark heb gekregen. Ik heb het ‘t hele jaar bewaard zodat ik het in dit album kon stoppen.

IMG_0897

De eerste twee dagen van december heb ik gevuld met blanco kaartjes van Papicolor. De embellishments zitten nog niet vast zodat ik eerst de tekst kan typen en printen.

IMG_0901

IMG_0905

IMG_0906

De pagina’s van 5 december, veel ruimte vrijgemaakt voor foto’s en tekst van het Sinterklaasfeest. Een insteekhoesje heb ik half afgesneden, zodat daar wat extra kaartjes en kleinere foto’s in kunnen. Op 14 november komen de Sint en Pieten aan in Nederland. Waarschijnlijk doe ik een foto van deze dag op één van deze pagina’s. Beetje sjoemelen met de data misschien, maar het geeft een leuker beeld van de feestdagen 😉

IMG_0910

De twee dagen erna, met de eerste strip zelfgemaakte washi tape. (Kerstmotiefjes ingescand, deze geprint op speciaal transparant/ washitape achtig- papier en daarna door de Xyron stickermachine gehaald).

IMG_0914

8 december heeft een gouden ster en gouden sequins in de pocket, vastgezet met de fuse.

IMG_0918

IMG_0921

Zoals je ziet heb ik voor sommige data alvast meerdere pagina’s gepland. De elfde is onze dochter jarig, dus die dag wordt uitgebreider vastgelegd.

IMG_0924

IMG_0925

IMG_0926

Ook hier weer Papicolor kaartjes, zelfgemaakt washitape, stickers uit de kit van Basic Grey en een uit goudpapier gestansde eland.

IMG_0931

Kraftpapier- en karton passen overal bij.

IMG_0933

IMG_0935

IMG_0937

Het lijkt alsof deze pagina’s nogal rommelig zijn, maar het belangrijkste voor mij is dat het qua kleur, kaartjes en stickers alvast bijelkaar zit.

IMG_0940

IMG_0941

IMG_0942

IMG_0944

IMG_0945

IMG_0949

Nu ben ik heel benieuwd naar hoe het dit jaar zal verlopen. Alle spullen die ik denk nodig te zullen hebben, staan alvast klaar. Het lijkt me erg leuk om in aanloop naar december de workshop ‘Storytelling with December Daily’ van Ali Edwards te volgen, maar tot nu toe heb ik me nog niet ingeschreven omdat ik ongeveer al een beeld heb hoe ik het aan wil pakken. Zij heeft haar foundation pages gisteren op haar blog laten zien. Ze maakt echt de mooiste dingen!

Maak jij ook een december album? Hoe pak jij het aan, eerst inspiratie opdoen op internet en daarna zelf beginnen met de spullen die je al hebt of ga je voor een complete kit? Ik weet nu al, dat ik nog zo’n 10 jaar vooruit kan met mijn kerstspullen, LOL.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *