IMG_9829b

 

In m’n Project Life album 2015 leg ik de dagelijkse dingen vast; het December Daily album dat ik daarnaast maak mag daarom van mij wel wat uitbundiger zijn. Het probleem voor mij is alleen dat het erg  donker en triest weer is geweest hier in Nederland. En dat zie ik terug op de pagina’s die ik tot nu toe in m’n December Daily album heb vastgelegd. Het komt er op neer dat de spontane, lichte en zonnige foto’s die ik voor m’n album in gedachten had, op dat soort dagen gewoon niet lukken. Maar gelukkig zijn daar trucjes voor!

Sommige gebeurtenissen liggen vast op bepaalde data en daar wil ik niet aan tornen want zo’n december album is natuurlijk wel een soort tijdlijn. Maar andere onderwerpen heb ik deze periode gefotografeerd wanneer het mij uitkwam, of wanneer het licht er goed voor was. Ik probeer me vast te houden aan de hoofdlijnen: wat maakt onze decembermaand bijzonder? Wat zijn onze tradities en eigenaardigheden? Wat zijn de leukste momenten, mijlpalen en gebeurtenissen? Welke muziek is onze favoriet, welk eten vinden we lekker, wat voor een films kijken we en wat is onze lievelings broek, -trui of feestjurk? Met welke vrienden en familieleden zijn we graag samen (of wie missen we juist heel erg)?

Foto’s over zaken zoals:

 • favoriete muziek;
 • lievelingsdrankjes;
 • kerstversiering;
 • huisdieren;
 • verlanglijstjes
 • tekeningen/ briefjes van de kinderen;
 • favoriete kookboek of recepten;

…hoef je niet op ‘de dag zelf’ te schieten. Dit soort onderwerpen zijn heerlijk om mee te werken op drukke of donkere dagen of op de dagen dat je geen inspiratie hebt.

Hoe doe jij dat? Hou je vast aan elke dag een foto, of speel je een beetje met de mogelijkheden die er zijn?

EnglishI am keeping a Project Life album 2015 for my daily memory keeping; that is why our December Daily album is slightly more festive with lots of gold and glitter. But the problem is that the bad weather has made it very dark and gloomy in Holland these days.  It shows when I look at the pictures I took for my December Daily album and I don’t like it at all… The spontanous and sunny pictures I had in mind for my album, just didn’t worked out. But fortunately, I’ve tackled that problem!

I used the trick to photograph some kind of subjects and events whenever it suited me, or when the light was right.I try to keep to the main lines: what makes our December special? What are our traditions and habits? What are the best moments, highlines and events? Which music is our favourite, which food do we like, what movies do we see and what favourite partydress did we wear this year? Which friends and familymembers do we like to be with (or do we miss most) at Christmas time? Some events and moments are scheduled on particular dates and I don’t want to mix that up because a December Daily album is also a kind of a timeline to me.

Pictures about:

 • favourite music;
 • favourite drinks;
 • Christmas decorations;
 • pets;
 • wish lists;
 • drawings or little notes from the kids;
 • favourite cook books or recipes;

…. don’t have to be taken ‘on the same day’ you use them for a particular date. These kind of subjects are perfect to work with on busy or gloomy days, or on the days when you don’t have much inspiration.

How do you take pictures? Do you stick with the idea about shooting one picture a day, or do you like to play with the possibilities?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *