EngelsOp het moment ben ik bezig met een online workshop van Ali Edwards: Storytelling with Project Life®. Het is ontzettend informatief en vooral inspirerend hoe zij kan vertellen over PL. In video’s en handouts laat ze zien hoe zij het aanpakt en tijdens het kijken ben ik constant bezig met noteren van handigheidjes en van de nieuwe ideeën die omhoog borrelen voor mijn eigen albums. De cursus is echt super!

Eén van haar tips voor mensen die al verschillende PL albums hebben gemaakt, is om kritisch terug te bladeren in de albums van voorgaande jaren. Reflecteren wat wel- en wat niet goed werkt. Dus ben ik gaan kijken in mijn zeven loeizware multomappen/ met stugge insteekhoezen/ in onmogelijke formaten. Toen ik eind 2010 begon, was er nog niets op het gebied van pocket scrapbooking in mijn omgeving te koop. Ik heb verzamelbladen op A4 formaat bij de kantoorboekhandel gekocht en maakte mijn journaling kaartjes zelf. Daar was ik erg blij mee en ik kon er goed mee uit de voeten. Maar in het tweede jaar van mijn PL ging de flow eruit en verschenen de eerste lege pockets. Helemaal niet erg natuurlijk, want alles wat ik wél heb is mooi meegenomen. Nu ik in 2016 aan de hand van de cursus de ‘lege gaten’ van toen wil gaan opvullen, merk ik dat het bijwerken van mijn 2012 en 2013 albums een stuk lastiger gaat dan ik had gedacht. Als je eenmaal de dunnere insteekhoezen met pockets van 3 x 4 en 4 x 6 inch hebt gebruikt, merk je hoe snel en handig deze zijn om mee te werken! Wat ook nog meetelt: ik heb dozen vol memorabilia uit die periode die ik niet weg wil gooien (en me dus aanstaren elke keer als ik er op stuit) en bakken vol mooie journaling cards die ik niet kan gebruiken voor het bijwerken van de achterstand in deze ‘oude’ albums met hun afwijkende pockets in kleiner formaat.

Om een lang verhaal kort te maken; ik heb vier nieuwe albums en twee dozen insteekhoezen besteld om de foto’s en teksten uit 2012 en 2013 te verhuizen naar 12 x 12 inch albums. Ik kan mijn lay outs aanvullen met de overige memorabilia en (gescande) kindertekeningen en eindelijk afkomen van de papieren ‘rommel’ waar ik jarenlang tegenaan liep te hikken. Het klinkt rigoreus en ik had nooit gedacht dat ik m’n oude mappen uit praktisch oogpunt zou wegdoen. Om maar niet te denken aan de tijd die ik heb gespendeerd aan de pagina’s die al af zijn… Dubbel werk, ik weet het. Maar het is wel een hobby (dus niet het einde van de wereld) en het proces zelf is zo geweldig leuk dat ik dat maar op de koop toeneem.

Ik denk niet dat dit is wat Ali Edwards bedoelt heeft maar het was voor mij nét dat zetje dat ik nodig had om de oplossing voor mijn probleem te vinden.

De albums van 2011 laat ik lekker zoals ze zijn want dit jaar is compleet. Hieronder zie je een voorbeeldje van week 33 en week 5:

 

 

IMG_9979SFW

IMG_9981SFWb

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *