IMG_0059

 

EngelsBlij kun je er van worden; al die verschillende projecten om de dagelijkse dingen in foto’s en woorden vast te leggen. Vandaag is het de tweede ‘Day In The Life’ van dit jaar van Ali Edwards. Ook ik maak de hele dag door foto’s voor in het pocket page album. Om het niet moeilijker te maken dan nodig is, heb ik dezelfde benadering aangehouden: elk uur een  foto schieten en daarna een paar regels tekst noteren. ‘s Avonds de boel printen, in het album doen en daarna enkel nog de embellishments erbij plakken. Het leuke is dat het project dit keer volledig met mijn mobiel kan worden gedaan en het bijhouden van de dag dus betrekkelijk weinig tijd kost.

IMG-20160730b

De technische details:

Pocket Pages: de foto’s en journaling cards zijn allemaal op 3 x 4 formaat. De insteekhoezen zijn van Kaiser Kraft. Deze zijn helaas niet meer te koop, maar ze komen het meest overeen met de 6 x 8 pocket pages design 4 van Becky Higgins. Doordat het formaat en de verticale ligging van de pockets vastliggen hoef ik nergens meer aan te denken; ik schiet alle foto’s in portret stand zodat ik ze niet meer hoef te bewerken of bij te snijden.

Foto’s: alle foto’s zijn gemaakt met mijn mobiel; Microsoft Lumia 950. De camera van deze smartphone bevalt me zo goed dat ik eerlijk gezegd tegenwoordig nog maar amper gebruik maak van de DSLR. De camera heeft alles wat ik nodig heb en m’n mobiel is altijd in de buurt. De foto’s selecteer ik direct na het schieten vanaf het scherm en de rest gooi ik direct weg. Het afdrukken van de foto’s op papier doe ik thuis met de Selphy 810.

Journaling cards: Hoewel ik de zwart/wit kit van Ali Edwards ontzettend leuk vond, heb ik deze niet gekocht omdat de journaling cards niet in de Nederlandse 24-uurs notatie zijn. Het is niet zo erg om de tijden in AM/PM vermeld te hebben staan maar het leek me gewoon leuker om ze ‘zelf’ in Photoshop te maken. Daarna heb ik de digitale kaartjes in een Word bestandje in de Cloud gezet, zodat ik de journaling direct via mijn mobiel op de kaartjes kon typen. Makkelijker dan dit kan pocket scrapbooken niet worden :-).

Papier en embellishments: paper pad ‘Everyday Edition’ van Becky Higgins. De tekst-embellishments zijn in Word gemaakt. Meestal gebruik ik m’n favoriete lettertype: Traveling Typewriter of American Typewriter. De tekstballonnen zijn gestanst met dies van Sizzix. Voor de rest wat enamel dots en stickers.

In de volgende post laat ik je graag zien hoe het geworden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *