img_0413

Op 1 december begint voor mij het leukste scrapproject van het jaar: December Daily. Van dag tot dag leg je dan de decembermaand met al zijn feestelijkheden en tradities vast. Je kunt er over lezen op deze en deze sites. Dit wordt mijn derde jaar en elke keer is mijn aanpak anders. Eerst hield ik het bij in m’n Project Life album, maar tegenwoordig gebruik ik een apart album. Ik was al begonnen met het uitzoeken van papierlijnen, kleuren en spullen en het maken van de foundation pages en nu ben ik bezig geweest met klaarzetten van de materialen en ideeën opdoen voor technieken.

Afgelopen week heb ik de foundation pages/de basis van het album voorbereid. Uit ervaring weet ik hoe hectisch de decembermaand bij ons kan zijn, dus zo hoef ik tijdens het project alleen nog maar foto’s, tekst en embellishments toe te voegen. Het gaat allemaal wat relaxter als ik niet veel meer hoef te plannen. Het is een manier die voor de één werkt, voor de ander niet. Er ligt nog niets vast dus wat dat betreft kan ik schuiven met de pagina’s als dat nodig is.

Materialen en technieken die ik dit jaar wil gaan gebruiken:

  • Dit jaar ga ik aan de slag met de ‘main kit 2015’ van Ali Edwards. Hij is ontzettend leuk en ik heb de digitale versie, zodat ik de kaartjes in Photoshop kon aanpassen naar mijn eigen smaak en kleuren. Ook kon ik ze op deze manier vertalen naar het Nederlands. Ali Edwards heeft op social media aangegeven dat ze het geen probleem vindt als haar ontwerpen worden aanpast, zo lang dit voor persoonlijk gebruik is. Hier ben ik ontzettend dankbaar voor want ik vind het wel zo leuk als de kaartjes in het Nederlands zijn. In deze post kun je lezen over het voorbereiden en printen van mijn digitale journaling cards.

AE_DD_Main_PapersCards_Preview_original

 

  • In mijn voorraadje kwam ik deze leuke cijfers tegen die ik wil gaan gebruiken voor de nummering van de kaartjes. Deze en de rest van de embellishments zitten bij elkaar op een dienblad. Oorspronkelijk bedoeld om de ontbijtspullen zoals potten pindakaas op te zetten, maar ik had er een andere handige bestemming voor ;-).

img_0410sfw

 

  • In het kerstalbum ga ik vooral gebruik maken van felle kleuren zoals rood, lichtblauw, zwart, grijs en lime-groen. Bij het snijden van de kaartjes had ik veel restjes papier over en deze ga ik straks gebruiken voor het maken van embellishments met mijn snijmallen en de stansmachine. Tip: om al die restjes papier overzichtelijk bij elkaar te houden heb ik er een gaatje in geponst en alles op een boekbindersring gedaan.

img_0420sfw

 

  • In Word heb ik een bestand gemaakt met afbeeldingen en teksten die ik kan gaan lamineren met goud en zilverfolie van de Minc. Het leuke aan zelf maken is, dat je je eigen teksten en favoriete lettertypes kunt gebruiken.

 

  • Enamel Dots van Marianne Design, need I say more?

img_0272

 

  • Memento ‘Dew Drop’ inkt en enkele nieuwe stempels. De kleine inktpads zijn niet zo gek duur en in ontzettend veel mooie kleuren verkrijgbaar. Stempelafdrukken met deze inkt worden heel strak en gedetailleerd en de inkt droogt snel.

img_0419sfw

 

  • Ik ga voor het eerst een paar van mijn tekstkaartjes met de hand schrijven in het album. Of ik het resultaat leuk zal vinden daar twijfel ik nog over. Afgelopen periode heb ik geoefend op mijn handschrift zodat het in ieder geval leesbaar is. Ik heb verschillende pennen gekocht die lekker schrijven om me over de brug te krijgen dus wie weet…
  • Een nieuwe techniek die ik wil gaan uitproberen is het maken van journaling cards door middel van spraakherkenning op mijn mobiel. Om de digitale journaling cards te kunnen bewerken heb ik ze in een Word bestand in de Cloud gezet. Zo zijn ze overal bereikbaar met pc, tablet en mobiel en kan ik in een handomdraai tekst verwerken op het juiste kaartje. Hierover is een blogpost (met filmpje) in de maak. Ik vind het bedenken van goede journaling het moeilijkste onderdeel. Op de meest rare momenten krijg ik inspiratie dus vandaar dat het voor mij handig is, als ik dat via mijn mobiel doe.
  • Wat ik ook nieuw wil gaan proberen, is om elke dag een timelaps of video te maken tijdens het scrappen om dagelijks het proces , een techniek of het resultaat aan je te kunnen laten zien.

 

In mijn volgende post: de foundation pages.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *