Welkom 2017; de beste wensen voor iedereen! (mag het nog?)

Na het in 2016 een jaar rustig aan te hebben gedaan met het maken van wekelijkse spreads, ben ik erachter gekomen dat ik het toch wel mis om geen jaaroverzicht in handen te hebben. Een album van 6 x 8 inch is ideaal voor het scrappen per onderwerp of thema, zoals December Daily of het vastleggen van vakanties, maar het is toch meer mijn ding om een soort van ‘familie logboek’ te maken. Dus… in 2017 ga ik weer terug naar het formaat 12 x 12 inch. Met één verschil: ik maak geen dubbele spreads meer, maar doe een enkele pagina per week. Eén pagina met vier foto’s en/of journaling cards lijkt mij net iets praktischer met het oog op de tijd die het scrappen in beslag neemt, terwijl ik eind van het jaar dan wel foto’s van mijn mobiel heb gehaald en in een album heb zitten.

 

Mijn werkproces in 2017? Nog steeds hybrid, dus ik gebruik digitaal gereedschap gecombineerd met papier en insteekhoezen. Ik maak dan wel veel gebruik van de computer maar helemaal digitaal zullen mijn albums waarschijnlijk nooit worden omdat ik te veel hou van memorabilia en papiertjes die ik in de pockets kan bewaren. Er zit een soort van magie in handgeschreven kattenbelletjes, ansichtkaarten en tickets, een gevoel dat er niet is als ze ingescand zijn. In de praktijk komt het erop neer dat ik tegenwoordig alle foto’s met m’n smartphone maak (de Lumia 950 heeft een fijne camera met veel opties) of via gezinsleden verzamel via Whatsapp.

Omdat ik niet met de hand schrijf maar de journaling kaartjes meestal print, typ ik de teksten tegenwoordig op mijn mobiel. Daarvoor gebruik ik een standaard Word bestand met een tekstvak dat in de Cloud is opgeslagen zodat ik er vanaf verschillende locaties, apparaten en op elk moment mee aan de slag kan*. Dit scheelt me ontzettend veel tijd bij het maken van een wekelijkse pagina. Om de foto’s en teksten uiteindelijk van m’n mobiel in het album te krijgen print ik ze thuis met de Selphy fotoprinter en de Epson XP-235.

De eerste week van het jaar is nog wel een dubbele spread, om het af te leren én omdat ik naast week 1 ook graag Oud & Nieuw en zondag 1 januari wilde vastleggen ;-).

 

Bedankt voor je bezoekje en graag tot de volgende keer.

*NB: ik had natuurlijk kunnen kiezen om de Project Life App van Becky Higgins te gebruiken maar ik heb ook andere favoriete merken zoals Studio Calico en Ali Edwards. De digitale bestanden van deze merken zijn helaas niet als tekstkaartjes te importeren in de Project Life app. Je kunt ze wel als foto uploaden, maar dan vervalt de optie om tekst in te voeren.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *