December Daily 2017 is begonnen. Dit is mijn vierde jaar dat ik een december album maak. Dit keer gebruik ik de Paislee Press Minikit van Ali Edwards, aangevuld met wat papiertjes en zelfgemaakte jounaling cards. Eerder had ik me voorgenomen geen foundation pages te maken, maar in november kreeg ik toch zin om te schuiven met papiertjes en om te experimenteren met wat technieken die ik op internet tegenkwam. Achteraf ben ik blij dat ik een basis heb waarop ik kan terugvallen. Het maakt het dagelijks bijhouden gemakkelijker.

Het maken van foundation pages is voor mij meer dan spelen met de materialen, maar ook om alvast op een rijtje te krijgen hoe ik het album uiteindelijk hebben wil. Er zijn zo ontzettend veel technieken en materialen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om een beetje focus te krijgen heb ik me bij de voorbereiding op drie dingen gericht: wat is voor mij het lastigst om te doen, wat vindt ik het leukste onderdeel van dit project en wat heb ik nodig?

Vooral het schrijven van de tekst is bij mij vaak een puntje. Als ik het niet direct doe, merk ik dat de journaling achteraf een opsomming van feiten wordt met minder diepgang. Ik ben erg slecht in het onthouden van de kleine, maar zo belangrijke details die het verhaal van de dag soms maken tot wat het is.

Het leukste vindt ik het zelf maken van journaling cards in Photoshop en het bezig zijn met online workshops. Daar heb ik dus lekker wat tijd aan besteed.

Ik heb alvast wat extra spullen besteld (zoals een nieuwe Fuse Tool, pennen en cartridges) zodat ik niet zonder zit op het moment dat ik iets wil maken of printen. De embellishments, stickers, journaling cards en andere ‘December Daily’ spulletjes heb ik bij elkaar gezet in m’n witte bak, dit voorkomt zoeken als ik lekker bezig ben.

Mocht iets niet bevallen aan mijn foundation pages, dan kan ik de indeling altijd nog veranderen. Qua foto’s maakt het in ieder geval niet uit, want de kit heeft maar vier kleuren:

 

Dit is de basis van de 31 dagen die komen gaan:

Het kaartje met tekst van Ali Edwards is de achterkant van het kaartje op de eerste pagina. Ik zit te denken om hier de inleiding te schrijven.

Op deze kalender noteer ik later het onderwerp van de dag, als een soort van inhoudsopgave. Dit als alle dagen gevuld zijn met kaartje en foto’s en het album af is.

Dag 1; een grote pocket van 6×8″. Behalve een wood veneer ster en een cijfer van kurk nog erg saai, nothing to see here ;-). De foto’s in dit soort insteekhoezen vind ik leuk om te bewerken in Photoshop.

Deze tags zijn van Ali Edwards. De bestanden die zij heeft gemaakt kun je via deze post downloaden. Zelf heb ik ze iets groter gemaakt en in het Nederlands aangepast.

De post-it’s zijn bestemd voor het noteren van activiteiten die vaststaan op een bepaalde datum, en die ik niet wil vergeten om te verwerken in dit album.

Dat waren ze, nu op naar het vullen van de pockets.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *